De omgeving

De bossuite staat in Gasselte. Een gezellig dorp in de gemeente Aa en Hunze in de provincie Drenthe. Voor natuurliefhebbers, vogelaars en natuurfotografen is dit het ideale vertrekpunt voor verrassende ontdekkingstochten. Ook wandelaars, fietsers en golfers zijn hier aan het juiste adres. Benieuwd wat er te doen is in de omgeving? We geven je graag een aantal tips.

’t Nije Hemelriek

Aan de rand van boswachterij Gieten-Borger ligt zwemvijver ’t Nije Hemelriek. Bij velen bekend als het prachtige strand midden in het bos waar je in de zomer verkoeling vindt. Het witte zand en de tropische kleur van het water zijn adembenemend. Voor de kinderen is er een speeltuin. Lekker eten en drinken doe je bij Restaurant ’t Hemelriek.

Het Drouwenerzand

Het Drouwenerzand ligt op de Hondsrug tussen Gasselte en Drouwen. Vanaf verschillende plaatsen kunnen wandelaars de gemarkeerde wandelroute van vier kilometer starten. De route loopt zowel door het heide- en stuifzandgebied als door het bos. De door heideschapen begraasde heide is alleen toegankelijk over de gemarkeerde wandelroute.

Stuifzandheide

Een deel van het Drouwenerzand is niet bebost. Dit gedeelte bestaat uit stukken rustend stuifzand en heide met Struiken Kraaihei. Ook vind je hier grote oppervlakten van mos- en korstmosbegroeiing. Vogelaars kunnen in dit gebied de Boomleeuwerik, Roodborsttapuit en Nachtzwaluwen spotten. In de winter is de Klapekster een vaste gast.

Hunebedcentrum Borger

Bij het Hunebedcentrum in Borger ga je terug naar de prehistorie. Naar de tijd waarin de eerste boeren naar Drenthe kwamen. Deze boeren bouwden de indrukwekkende hunebeden. De restanten hiervan zijn nog steeds te zien in het Drentse landschap. Er staan er op dit moment nog 54. De grootste staat naast het hunebedcentrum. Ook is er een expositie te zien over hoe hunebedbouwers duizenden jaren geleden leefden en woonden.

Golfbaan de Semslanden

Aangelegd in Kostvlies tussen Gasselte en Gasselternijveen ligt golfbaan de Semslanden. Golfers kunnen hier terecht op de 18-holesbaan. Deze is toegankelijk voor spelers met een handicap 54 of lager. Heb je nog geen handicap? Dan kunt je hier terecht op de par-3 baan, driving range en oefengreens.